Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wtorek, 6 maja 2014

Alambre


     Alambre, czyli wszystko co zawijamy z tortillę. Jest nieco tuczące, z racji żółtego sera, który posiada sporo kalorii, jednak smak jest wyśmienite!

Składniki:
·         2 piersi z kurczaka
·         cebula
·         czosnek
·         200 g pieczarek
·         mała papryka czerwona, zielona bądź żółta
·         2 pomidory
·         ser żółty
·         chili
·         oliwa z oliwek
·         łyżeczka ziarenek smaku bądź innego proszku rosołowego

     Zaczynamy od pokrojenia cebuli i czosnku w kostkę, a następnie wrzucamy oba składniki na rozgrzaną oliwę z oliwek. W międzyczasie kroimy pieczarki, paprykę i pomidory i wrzucamy na patelnię. Po 2 min dodajemy pokrojonego w paski kurczaka i tak smażymy, aż smaki warzyw przejdą do mięsa. Pod koniec doprawiamy bulionem w proszku i dodajemy ser żółty. Przed dodaniem sera na patelni będziemy mieć sporo sosu ze smażonych składników. Im więcej owego, tym lepiej. Danie będzie bardziej soczyste. Kukurydziane tortille zamaczamy w wodzie i podgrzewamy na patelni. Dzięki wodzie będą one bardziej sprężyste. Pszenne tortille podgrzewamy jedynie na patelni. Do środka tortilli dodajemy salsę i zawijamy tortille. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz