Tym razem pora na coś zdrowego :) Pieczarki nadziewane szpinakiem znalazłyśmy na stronie
kuchnialidla.pl. Są bardzo smaczne, pieczarki są bardzo wyczuwalne, a suszone
pomidorki bardzo ciekawie wyróżniają się spośród wszystkich smaków.
Składniki:
·
16
dużych pieczarek
·
mrożony
szpinak
·
kilka
suszonych pomidorków
·
4
ząbki czosnku
·
cebula
(4 szalotki, te będą delikatniejsze)
·
ser
żółty lub ser parmezan
·
gałka
muszkatołowa
·
sól
i pieprz
Na patelni podsmażamy cebulkę i czosnek, dodajemy
przyprawy, szpinak, a na koniec pokrojone w paseczki suszone pomidorki. Pieczarki
obieramy i odcinamy nóżki i w tym czasie nastawiamy piekarnik na 180 stopni.
Pieczarki
nadziewany gotowym farszem, posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika.
Upieczone w piekarniku pieczarki podawać można z bagietką. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz