Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

piątek, 19 kwietnia 2013

Pieczarki nadziewane szpinakiem


     Tym razem pora na coś zdrowego :) Pieczarki nadziewane szpinakiem znalazłyśmy na stronie kuchnialidla.pl. Są bardzo smaczne, pieczarki są bardzo wyczuwalne, a suszone pomidorki bardzo ciekawie wyróżniają się spośród wszystkich smaków.



Składniki:
·         16 dużych pieczarek
·         mrożony szpinak
·         kilka suszonych pomidorków
·         4 ząbki czosnku
·         cebula (4 szalotki, te będą delikatniejsze)
·         ser żółty lub ser parmezan
·         gałka muszkatołowa
·         sól i pieprz

     Na patelni podsmażamy cebulkę i czosnek, dodajemy przyprawy, szpinak, a na koniec pokrojone w paseczki suszone pomidorki. Pieczarki obieramy i odcinamy nóżki i w tym czasie nastawiamy piekarnik na 180 stopni. 


     Pieczarki nadziewany gotowym farszem, posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika. Upieczone w piekarniku pieczarki podawać można z bagietką. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz