Skład:
Na ciasto:
2 szklanki mąki
pszennej / tortowej
2/3 szklanki cukru
pudru
2 łyżeczki proszku
do pieczenia
1 łyżeczka cukru
waniliowego
1 szklanka mleka
2 jajka
5 łyżek oleju
Dodatki:
1,5 nektaryny
12 kostek czekolady
Wszystkie
składniki na ciasto umieszczamy w misce i mieszamy do połączenia się
składników, pozostawiając grudki.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i w
każdym otworze umieszczamy około jednej łyżki ciasta, tak aby przykryło ono
dno.
Następnie w każdym utworze umieszczamy pokrojoną w kostkę nektarynę, tak,
aby pokryła warstwę ciasta i przykrywamy je łyżką ciasta. Wierzch posypujemy
około dwiema łyżeczkami czekolady startej na wiórki, tak aby przykryła ciasto.
Całość wstawiamy na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180oC.
Viola! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz