Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

środa, 5 lutego 2014

Ryba z nutą indyjską


    Podczas gotowania unoszą się zapachy mleka kokosowego i pasty curry. Na samą myśl o zjedzeniu tak pysznej rybki cieknie ślinka ;) Zapraszamy!



Składniki:
·         3 marchewki
·         300 g brokuła
·         cebula
·         1 łyżeczka czerwonej pasty curry
·         puszka mleka kokosowego
·         sos sojowy i pieprz do smaku
·         ulubiona ryba
·         200 ml wody
·         olej


    Zaczynamy od rozgrzania oleju na patelni. Marchew kroimy w plasterki, a cebulę w kostkę i podsmażamy je na patelni, ok. 5-7 min. Następnie dodajemy pastę curry oraz mleko kokosowe z wodą, a także doprawiamy całość sosem sojowym i pieprzem. Po zagotowaniu dodajemy brokuł przedzielony na małe różyczki i gotujemy 5 min. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i gotujemy przez następne 5 min. Na koniec możemy dodać kolendrę. Całość podajemy z ryżem basmati. 


Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz