Podczas
gotowania unoszą się zapachy mleka kokosowego i pasty curry. Na samą myśl o
zjedzeniu tak pysznej rybki cieknie ślinka ;) Zapraszamy!
Składniki:
·
3 marchewki
·
300 g brokuła
·
cebula
·
1 łyżeczka czerwonej pasty curry
·
puszka mleka kokosowego
·
sos sojowy i pieprz do smaku
·
ulubiona ryba
·
200 ml wody
·
olej
Zaczynamy
od rozgrzania oleju na patelni. Marchew kroimy w plasterki, a cebulę w kostkę i
podsmażamy je na patelni, ok. 5-7 min. Następnie dodajemy pastę curry oraz
mleko kokosowe z wodą, a także doprawiamy całość sosem sojowym i pieprzem. Po
zagotowaniu dodajemy brokuł przedzielony na małe różyczki i gotujemy 5 min.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i gotujemy przez następne 5 min. Na
koniec możemy dodać kolendrę. Całość podajemy z ryżem basmati.
Smacznego! :)
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz