Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

niedziela, 29 grudnia 2013

„Nadziana” cukinia


     Prosta i szybka w wykonaniu nadziewana tuńczykiem cukinia.

Składniki:
·         2 cukinie (nie zbyt cienkie)
·         puszka tuńczyka w sosie własnym
·         ser żółty
·         pieprz i sól

     Do miski wykładamy tuńczyka z puszki i rozdrabniamy. Cukinie myjemy i przekrawamy na 4 części, z których kolejno wydłubujemy środek tak, aby utworzył się kubeczek, z dnem oczywiście ;). Miąższ mieszamy z tuńczykiem, doprawiamy i wkładamy z powrotem do cukiniowych kubeczków. 



     Każdy z nich przykrywamy kawałkiem sera żółtego i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika, na 40 min.

     Podajemy z ryżem, kuskusem, kaszą… z czym dusza zapragnie ;). Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz