Uwielbiamy makarony, to
już wiecie :D. Uwielbiamy też szpinak, który jest bardzo zdrowy, choć
znienawidzony od dzieciństwa przez wiele osób. Zatem do dzieła i do jedzenia! :)
Składniki:
·
makaron
(najlepiej jeśli znajdziecie pełnoziarnisty)
·
szpinak
(porcjowany umożliwi Wam łatwy podział paczki, ponieważ nie zawsze chce się
zużyć całą)
·
pierś
z kurczaka (bez niej też makaron będzie wyśmienity)
·
śmietanka
18% (150ml)
·
ser
mozarella (powinien zostać dodany na końcu i rozpuścić się, ja oszczędziłam nam
zbędnych kalorii)
·
ser
parmezan
· szczypta bazylii i oregano
·
oliwa
z oliwek
·
czosnek
·
sól
i pieprz
Makaron gotujemy według
przepisu umieszczonego na paczce. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy
pokrojoną pierś z kurczaka. Kiedy ten zezłoci się możemy odłożyć go do miseczki
bądź dodać szpinak, który będzie się rozmrażał razem z kurczakiem na patelni,
jednak wtedy należy oddzielić od siebie te składniki, żeby nie przerwać procesu
smażenia. Dodać bazylię i oregano.
Kiedy szpinak się rozmrozi i usmaży dodajemy śmietankę i jeszcze chwilę
trzymamy na patelni.
Makaron przekładamy na patelnię i posypujemy całość parmezanem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz