Za oknem ciągle zima, jednak my chcemy ją odgonić, choćby jedzonkiem w
kolorach słońca i zieleni :) Czerwone suszone pomidory i zielone soczyste oliwki
nadają się do tego doskonale, a ich charakterystyczny smak świetnie komponuje
się z pozostałymi składnikami.
Składniki:
·
makaron
·
czerwone
pesto
·
suszone
pomidory
·
zielone
oliwki
·
mozarella
·
oliwa
z oliwek
·
czosnek
·
sól
Przygotowanie trwa niespełna 25 minut, więc jeśli głód nie daje Wam spokoju
można go szybko zniwelować :)
Makaron gotujemy w osolonej wodzie tak, aby był al dente. W tym czasie
kroimy w kosteczkę pomidorki suszone oraz mozarelle, a oliwki w plasterki. Do
ugotowanego makaronu dodajemy nieco oliwy z oliwek, czerwone pesto ( w
zależności od upodobań, my dodajemy około 4 łyżeczki), pokrojone oliwki i pomidorki
oraz wyciśnięty przez wyciskarkę czosnek. Całość zostawiamy na kilka minut, aby
smaki się przegryzły. Makaron podajemy z mozarellą, która tonuje ostrzejszy
smak czosnku i oliwek. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz