Malutkie pulpeciki w
ukochanych pomidorach podbiły moje serce. Są mocno ziołowe oraz doskonale
komponują się z przepysznym sosem.
Składniki:
·
500 g wołowego mięsa mielonego
·
50 g bułki tartej
·
1 jajko
·
2 łyżki posiekanego, świeżego tymianku
·
2 puszki pomidorów
·
2 małe cebule
·
szczypta mielonej ostrej papryki
·
oliwa z oliwek
·
sól i pieprz
Mięso mieszamy w misce
wraz z bułką tartą, jajkiem, solą oraz tymiankiem, następnie formując małe
kotleciki.
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy mięsne kuleczki przez 2-3 min, potrząsając garnkiem, aby mięso nie przywarło do dna. Następnie wylewamy 3/4 tłuszczu, dodajemy cebulę i smażymy ją przez 2 min. Następnie dodajemy pomidory i doprawiamy je solą i pieprzem. Do garnka dodajemy pulpety i gotujemy na wolnym ogniu przez 20-25 min. Smacznego :)
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy mięsne kuleczki przez 2-3 min, potrząsając garnkiem, aby mięso nie przywarło do dna. Następnie wylewamy 3/4 tłuszczu, dodajemy cebulę i smażymy ją przez 2 min. Następnie dodajemy pomidory i doprawiamy je solą i pieprzem. Do garnka dodajemy pulpety i gotujemy na wolnym ogniu przez 20-25 min. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz