Alambre, czyli wszystko
co zawijamy z tortillę. Jest nieco tuczące, z racji żółtego sera, który posiada
sporo kalorii, jednak smak jest wyśmienite!
Składniki:
·
2 piersi z kurczaka
·
cebula
·
czosnek
·
200 g pieczarek
·
mała papryka czerwona, zielona bądź
żółta
·
2 pomidory
·
ser żółty
·
chili
·
oliwa z oliwek
·
łyżeczka ziarenek smaku bądź innego
proszku rosołowego
Zaczynamy od pokrojenia
cebuli i czosnku w kostkę, a następnie wrzucamy oba składniki na rozgrzaną
oliwę z oliwek. W międzyczasie kroimy pieczarki, paprykę i pomidory i wrzucamy
na patelnię. Po 2 min dodajemy pokrojonego w paski kurczaka i tak smażymy, aż
smaki warzyw przejdą do mięsa. Pod koniec doprawiamy bulionem w proszku i dodajemy
ser żółty. Przed dodaniem sera na patelni będziemy mieć sporo sosu ze smażonych
składników. Im więcej owego, tym lepiej. Danie będzie bardziej soczyste. Kukurydziane
tortille zamaczamy w wodzie i podgrzewamy na patelni. Dzięki wodzie będą one
bardziej sprężyste. Pszenne tortille podgrzewamy jedynie na patelni. Do środka
tortilli dodajemy salsę i zawijamy tortille.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz