Włoska uczta!
Makaron
to jedno z moich ulubionych dań! :) Wszelkie możliwe kombinacje nigdy się nie kończą!
Dlatego właśnie przepisów na makaron dodamy z pewnością jeszcze wiele! Dzisiaj
przedstawiam wersję z pomidorami i fasolą szparagową :)
Skład:
makaron
pomidory w puszcze
konserwowana fasola szparagowa
parmezan
świeża bazylia
czosnek
pieprz i ziarenka smaku
Do
rozgrzanej na patelni oliwy dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekaną bazylię.
Podsmażamy kilka minut i dodajemy pomidory z puszki, które następnie
rozdrabniamy na mniejsze kawałeczki. Zawartość doprawiamy pieprzem i ziarenkami
smaku. Kiedy pomidory będą już mięciutkie, dodajemy fasolę szparagową i
trzymamy na ogniu jeszcze kilka minut.
Ugotowany
makaron (najbardziej polecam tagliatelle 5 zbóż) posypujemy parmezanem i mieszamy. Na
wierzch nakładamy przygotowany wcześniej sos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz