Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sobota, 30 czerwca 2012

Włoska uczta!

     Makaron to jedno z moich ulubionych dań! :) Wszelkie możliwe kombinacje nigdy się nie kończą! Dlatego właśnie przepisów na makaron dodamy z pewnością jeszcze wiele! Dzisiaj przedstawiam wersję z pomidorami i fasolą szparagową :)


Skład:
makaron
pomidory w puszcze
konserwowana fasola szparagowa
parmezan
świeża bazylia
czosnek
pieprz i ziarenka smaku

     Do rozgrzanej na patelni oliwy dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekaną bazylię. Podsmażamy kilka minut i dodajemy pomidory z puszki, które następnie rozdrabniamy na mniejsze kawałeczki. Zawartość doprawiamy pieprzem i ziarenkami smaku. Kiedy pomidory będą już mięciutkie, dodajemy fasolę szparagową i trzymamy na ogniu jeszcze kilka minut.






 
     Ugotowany makaron (najbardziej polecam tagliatelle 5 zbóż) posypujemy parmezanem i mieszamy. Na wierzch nakładamy przygotowany wcześniej sos.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz